lalak day and night

don't make me lose my trust in you, don't make me hate you. just don't.

Monday, December 19, 2011

awesome weekend at Johor Bahru

yes as my previous post its all about yaya. as i post this, dia dah selamat di-bertunang-kan dengan cuki. pada mulanya mereka hanya berkawan, lepas tu bestfren, kemudian menjadi kekasih. sehingga kini, menjadi tunang Insyallah akan menjadi suami isteri. Amin ya rabbal alamain.

ok. lets roll!

jumaat, 16.12.2011
selepas kerja, kak aeca datang ampang point to my office. then amik kete. ingat nak terus gerak tapi nak maghrib da, so we go to my house mandi, sembahyang, mkn durian. haha. lepas Isya' kitorg memulakan perjalanan. baru 10 minit aku ckp..akak lapa la lupa seharian x makan lagi,nak mcd. ok cari2 x jumpa siap sala masuk jalan. so xpela we stop at r&r seremban to buy some food. beli 6 colonel burger, large mashed potatoes & coleslaw.
can u imagine. ahaha! perjalanan yg best. i didnt sleep nak teman kak aeca drive takut dia tdo plak kangg bangun2 kat hospital. haha. plus, kitorg da lama x jumpa so bonding time = gossip. ahaha! we arrived at kak aeca grandma's house 1am somthing like that. perghh bpk besar rumah!

sabtu, 17.12.2011
woke up at 9 something. yela duk umah org kannn. umah sndr maunye pkl 2ptg baru bangun. haha. then my classmate fahim dtg rumah kak aeca nak gerak sama2 to yaya's engagement. siap sesat bagai. hehe. lucky sampai rumah yaya sebelum majlis bermula. jumpa yaya je mcm gamam...sebab da lama xjumpa rindu sgt dan dlm hati menjerit OMG UR SOOO PWETTYYYY!!! yes she is. pastu dia nervous sgt sampai bercakap pun xboleh. haha. gedik, pukul kang. tu yaya. time aku nnt? xtahu la. ahaha.

so the event went well. Alhamdulillah. masa dia busy nak layan semua org aku g makan dulu. kerabu mangga mak yam buat mmg perghhh aku siap tambah ok. ok sekarang serious ni mouth watering teringat kerabu mangga mak yam. superbb!! tetamu beransur pulang, aku dgn kak aeca lepak with family yaya sambil makan buah-buahan tempatan hantaran yaya. hehe. yaya ajak lepak mlm nye. aku pun on je sebab yela 1st ke j.b uolls! aku ckp aku nak pergi jpo = johor premium outlet. kalau x dapat pergi xnak balik k.l!





ohh ya, kalau nak tgk gambar yaya bertunang u can go to my fb albums ye.

impian aku terlaksana. ehehe. sampai jpo. yehuuu! rambang mata ok. nak tu nak ni nak tu nak ni. ok 50% ye sale. nnt aku tunang beli kat sini pun da saving. ehehe amboi jauh berangan? pfft. lepas pergi jpo yaya nak bawak pergi pasar karat. dah sampai ni tapi too many people and its raining. next time jela labuuu. so we go makan. selepas itu, balik dan tido. esoknye nak balik k.l awal pagi.

ahad, 18.12.2011
kononye nak gerak lepas subuh. bangun-bangun je dah pkl 8. hihi. 8.30 kitorg gerak back to k.l. bye bye j.b! see u next time. thank you for treat me well here. im happy. stop at seremban to brunch with bf kak aeca. that is abg ajieb. sampai k.l around 3. penatnye mengalahkan watson nyambek mahupun usain bolt berlari 400m.

sekian laporan.

p/s : when is my turn ey? but most of all.. with who i will be engaged? only Allah knows.

xoxo

Labels: , ,

3 Comments:

  • At December 19, 2011 at 11:04 PM , Blogger cik yaya said...

    dey S, Hehe gladly meet u here. miss you tho! huk huk so sorry coz cant layan you all sangat. rasa hati nak sangat bawak korang jalan lg since it were you first time ait? sobs. nak bawak pegi jalan2 tempat lain pulakkk. but of course i really2 terharu and hargai you and kakak oso fahim sanggup dtg rumah mak yam yg jauhh nun! eheh for watery kerabu mangga, i already know how to made it. later if pegi kl,mesti buat untuk kau yeh! sonang je. love you S!

     
  • At December 20, 2011 at 12:45 AM , Blogger lalak said...

    no S! im B! im Blair. ur the one is S. eish. haha. oh pls teach me to make those kerabu mangga yehhh? looking 4wrd to see u soon. love u more :)

     
  • At December 20, 2011 at 11:59 PM , Blogger ^aRtsyAfiQa^ said...

    Canteekkkk sgt yaya!!!! Sorryy babe,xdpt dtg.. Huhu :(

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home